Med skinnsåle - Slik gjør du


Vinterens deiligste innesko
Baby Igloo Boots kom i høst, og det var alltid meningen å illustrere alpakkaskoen også med såler. Men nå er det jo engang slik i disse småbedriftene våre, at et produkt har en tendens til å følge designerens eget livsløp.
Først i det minstemann begynte å ta bena fatt for alvor, kom sålen til sin fulle rett.
Med ett gikk Baby Igloo Boots fra å være en deilig bigknits-sokk til å ha oppi babyens vognpose, til å bli den fineste inneskoen i barnehagen. (Ja ja, vi vet. Vi er vi jo ikke helt upartiske her. Men kan med hånda på hjertet si at en litt kalvbeint 1.5-åring i leggings, rillejakke og med lodne signaturtøfler på beina, er nok til å smelte det mest frosne vinterhjertet).
Med strikkefasthet på 24 m tar de omlag én kveld å strikke. Og vi kan ikke påstå at det ligger så mye pes i den sålen heller. (Når vi så hva den tilføyde av merverdi, var også den første bomklippinga tilgitt. Isj). We're in love!
Dette trenger du:
1. Skinn til to stk såler (se tips under).
2. Matpapir, blyant, saks, nål og ekstra garn til å sy fast
3. Hulltang. Fås til 75 kroner hos Stoff og Stil eller 69 kroner på Clas Ohlson.
Slik gjør du: Sett den ferdige skoen på matpapiret, tegn av omrisset av foten. Dette trenger ikke være så nøyaktig, det viktigste er at den blir lang nok. Klipp ut sålen i skinnet etter matpapirmønsteret. Spiller heller ingen trille om det blir litt ujevnt, tungestingene du fester sålen med vil skjule kantene. Bruk den minste av taggene på hulltangen til å trykke hull i skinnsålen. Sett dem ganske tett. Tungesting er slike man sydde på forming på barneskolen, superenkle. Se f.eks video her.
Volia. Tips: De mørkebrune semskede sålene er det Sandnes Garn som lager, de finnes i garnbutikken til 80 kr, nokså kostbare synes vi. Et tips kan være å kjøpe voksensåler. Da kan du klippe ut flere par, i hvert fall til den miste størrelsen. 
For de minste kan man også bruke såkalte "elbow patches" i skinn som kommer i mange ulike farger. Slik som den lyseste utgaven på bildet over. Disse koster 25 kroner for en pakke med to på Stoff & Stil. Merk at disse er tynnere og ikke like slitesterke som den semskede. Eller bruk sinnrester du måtte ha liggende fra klær som ikke lenger er i bruk.
Skrevet av Charlott Pettersen for Ministrikk