Ministrikk for LilleLam - Del 2


Barndomsminner

17. Mai... “Barnas dag”. Den dagen man får spise så mange is som den lille magen bare orker, hvor man for første gang oppdager at tog kan være noe annet enn det som går på skinner og hvor ballonger og sang overstrømmer gatene.
Det er en dag for de store minnene i de små sinnene, og for forevigelsen av dem i mamma og pappas fotoalbum.
I jula forsvant kjolene på én dag. Nå gjentar Ministrikk og Lillelam designsamarbeidet og lanserer Dansekjolen med matrosvri. Som skapt for festen og albumene.
Se, prinsessen vinker fra balkongen
Gjøre seg klar
Heddy
I klassisk marine
Eller i vårlig hvitt
Lite er så klassisk som maritime toner i marine og hvitt, en stil man har sett på barnefotografiene siden oldemors tid. Tidløs -  og klar til å gå i arv gjennom generasjoner.
Ferdigstrikket “Dansematros” kommer som redningen for alle som synes at denne maidagen er lovlig nær og ikke orker sette strikkekondisen på prøve for å rekke festen. For det blir ikke et så mye sikrere valg enn ull til en norsk 17. Mai for de små.
Selv om de bærer med seg lovnaden om varmere tider, kan norske maidager være bitre. Heldigvis er det lenge siden strikk betydde spraglete ullbukser i barnehagen og finstas trenger ikke gå på akkord med varmen. Dere kjenner alle til denne kjolen og det er overflødig å gjenta at den "har et utrykk og et snitt som vokser med barnet og kan brukes i lange tider", også lenge etter at 17. mai er over. Men vi sier det likevel, for slik er det. Etter alle disse årene gleder vi oss fortsatt som unger til å se små jenter i det samme plagget, først til 17. mai, så til bursdagsfesten, kanskje i et sommerbryllup og omsider også til jul - og så enda en 17. mai igjen.

Til småguttene kan mamma og pappa også sjekke ut Pocket Playsuit i marineblått eller lys grå til å matche søster i som også er å finne ferdiglaget i Lillelam-universet.
Plaggene kommer kun i et begrenset antall og er lagt ut for preordre i dag, eksklusivt for Lillelam.no og Barnas Hus.
Dansematros kommer i str 1-2, 3-4 og 5-6 år. Kr 699-,. Farge hvit eller marine. I ren merinoull.
Pocket Playsuit i str 6, 12, 18, 24 mnd. Kr 449-, Farge lys grå eller marine. I ren merino.
Alle preordre sendes ut så snart de er i landet, angitt neste mandag.
Alle foto og art direction: Helena Krekling// Tekst og styling: Charlott Pettersen
“Mer grønt er gresset ingensteds,
mer fullt av blomster vevet
enn i det land hvor jeg tilfreds
med far og mor har levet.
Jeg vil det elske til min død,
ei bytte det hvor jeg er fødd,
om man et paradis meg bød
av palmer oversvevet.”

Smaagutternes Nationalsang, Henrik Wergeland