Prosjekt Minimarked


Taggingen av #prosjektminimarked på Instagram er allerede i gang. La oss sammen fylle den med fantastiske, brukte barneklær!

Legg ut dine beste og brukte og tagg dem:

#prosjektminimarked

Ikke bare strikk, men også babyskoene, kvalitetsstrømpebuksene, kjolene, romperne og trøyene. Alle typer barneklær. Fra hvilket som helst merke, selvsagt. Vi har tro på at dette vil ende med en bruktklærsamling til de minste som landet aldri har sett maken til.

Hvorfor? Fordi Ministrikk-følgerne (du som leser nå) er blant landets barneklærpionéerer. Dere er i særklasse og hver dag serverer dere bilder som representerer smak og bevissthet. Disse er egenskaper som kan omsettes på nytt, for mye tid og kjærlighet lagt ned til å dø etter første runde.

Vi har alle forsøkt å handle brukt barnetøy tidligere, ikke sant? For eksempel på Finn? Følelsen av å ha vunnet i lotto når du har bladd deg gjennom høystakken av "samlepakker" med bodyer-på-parkett, og ut av det blå finner den ene saken som er presentert ved et skikkelig bilde (oh, du salige øyeblikk), når du kjenner lysten til å bruke tid og energi (maile, deale, betale til konto, hente på post) for å få kloa i det.

Vi har tro på at #prosjektminimarked blir den taggen hvor du langt enklere finner (og selv kan selge/gi videre) de mest fantastiske, små bruktkjøpene.

Ta for eksempel babysko. La oss snakke litt om dem. Ministrikk har solgt omlag 1000 par slike siden i fjor. Siden vi alle vet at babyer ikke trør ut et par sko, vil det si at det finnes rundt tusen stykker i omløp som den vesle eieren per nå har vokst fra. Disse kan enkelt distribueres igjen. Du som sitter på slike, legg dem ut for salg! På bildet over ser du Olivia og Signe fra i høst da mamma Benedicte videresolgte deres lysegrå på Instagram i det tvillingene var ferdige med dem.

I tillegg (og nå tar vi et skudd fra hofta og påstår  - tatt de siste årenes strikkebonanza i betraktning) - at det finnes mer strikk i ungers skap der ute enn de strengt tatt trenger. Ikke alle strikker, gi andre mulighet til å få fatt på overskuddet ditt eller reduser din egen strikkeliste ved å selv kjøpe det som alt er ferdiglaget, heller enn å gå for nytt.

Brukt først. Vårt mål med prosjektet er at alle snart skal kjenne lysten til å sjekke brukt før vi setter i gang med å lage eller handle nytt.

Å omsette små saker på nytt er en vinn-vinn. På alle måter. Du som selger får igjen mye av det herligheten kostet deg, kjøperen får plagget rimeligere enn om hun skulle skaffet det nytt, og viktigst av alt: Vi forteller ikke produksjonssystemet (garn er også et slikt) at det stadig må lages mer, mer, mer. Vi slutter sirkelen. Puster inn. Vi må det nå, for fremtida til ungene våre ser ikke ut som den verden vi har kjent.

Fine ting fra fortida er en fantastisk måte å bremse farten på. Ingen av oss er maktesløse, for vi har all makt til å endre eget forbruk. Er ikke det litt av en mestringsfølelse?

Så hvordan foregår Prosjekt Minimarked?

Lett som bare det. Har du små, brukte klær du vil selge (eller gi bort gratis), legg det ut på Instagram med en post som viser plagget. Ferdig.

Tips til bilder som selger:

  • Klart du kan bruke bilder du har postet tidligere. Mange av plaggene som minsten har vokst fra har du trolig foreviget en eller annen gang nedover i historikken på Intagramprofilen din. Du trenger ikke engang legge bildet ut på nytt, bare endre teksten på det eksisterende og tagg med #prosjektminimarked, så ender de opp her. Vi har begynt så vidt, sjekk ut hvordan det fungerer.
  • Å poste nye bilder har likevel best effekt. De ender lenger opp på taggen og gjør følgerne dine oppmerksomme.
  • Ønsker du ikke å tapetsere hele instagramveggen din med salgsplagg? Opprett en egen salgsprofil! Tagg det du legger ut med #prosjektminimarked, så finner folk kjapt veien til salgskontoen din.
  • Babyklær er enkle å ta produktbilder av og vises fint frem når de ligger flatt. Stryk dem gjerne om du ønsker full pott for plagget. Større barneklær kommer ofte best ut når de er kledd på barnet, eller hengt opp.
  • Et enkelt triks for å oppnå proffe bilder er å bruke helt hvit bakgrunn uten forstyrrelser. Ta bilder i godt dagslys. Ett og ett plagg av gangen gjør det lettere for mottaker å oppfatte. Finnes det produktbilder på nett fra da plagget var nytt i butikk? Bruk gjerne disse på forside, si du kan ettersende flere bilder av det reelle plagget i direktemelding til kjøperen. Med slike bilder er det lettere for kjøper å forstå hva plaget faktisk kostet nytt og har av verdi.
  • Merk bildet med hvilken størrelse og stand det er i og hvilken pris du ønsker for det. Folk som kommer innom profilen din kan nå begynne å by, eller kuppe den til en fast pris. Du ser selv hvordan du vil gjennomføre (førstemann til mølla, høyeste bud el.l).
  • Nye betalingsløsninger som Vipps gjør terskelen for å selge og kjøpe av hverandre deilig overkommelig for hvermannsen.

PS: Vi vil trenge deres hjelp til å fylle denne taggen med brukt kvalitet og gode bilder. Gjerne klær, strikk og tilbehør som ikke finnes i kjedebutikkene. Da unngår vi "klespakkene-i-blitzlys" fra Finn.no og det blir så mye enklere å finne frem. Ikke vær redd for å ta deg betalt for de plaggene som har verdi.

What's in it for oss i Ministrikk? Hva får vi ut av dette prosjektet? Ingenting. Eller, det er ikke sant. Vi får en fantastisk hashtagg som vi selv kan handle brukt til egne unger på. Vi kan korte strikkelista, holde for øynene under "black fridays", puste inn og bruke mindre mer (tygg på den setningen). Det er all motivasjonen vi trenger. Let's do this!

Noen har tjuvstartet og allerede ligger det omlag 70 bruktplagg ute under taggen. Vi gleder oss som unger på julaften til å se hva dere fyller #prosjektminimarked med videre!

Skrevet av: Charlott Pettersen for Ministrikk.no