Om Ministrikk


Ministrikk.no ble grunnlagt i januar 2014 som Norges første nettsted for salg av digitale strikkemønstre til barn og ble starten på en helt ny bransje innenfor dette segmentet Norge og i Skandinavia. Bak konseptet står journalist Charlott Pettersen og hennes makker, designer Linda Hansen.
Ministrikks norske strikkedesign til barn har i dag blitt for internasjonale klassikere å regne. "Dansekjolen", "Pocket Playsuit" og "Boblejakka" er bare noen av mønstrene som strikkes av mødre og bestemødre over hele verden.

Mye mer enn en strikkeoppskrift:
Når du handler et mønster på Ministrikk skal du sitte igjen med følelsen av så mye mer enn bare "enda et mønster". Ministrikks muliggjør for folk flest å skape barneklær av internasjonal klasse med egne hender,  og med rot i Skandinavisk genuinitet og ekthet.

• Varighet
Konseptet er bygget opp rundt varighet, gjenbruk og lang levetid. Og mot bruk, kast og hyppig produksjon. Hvert Ministrikkmønster er konstruert for å vokse med barnet over lang tid, gjerne over flere år, og svært mange av plaggene er designet kjønnsnøytrale for å kunne arves mellom bror og søster.

• Inspirasjon, tips og råd
Hvert mønster kommer med guiding til hvordan du med enkle grep kan skape mange antrekk i minstens garderobe med det samme plagget, samt hvordan du kan strikke nye varianter med det samme mønsteret når barnet vokser fra. Beskrivelser av gode grep som gjør at mønsteret du alt har kjøpt føles som et helt nytt et nqår det brukes igjen.

• Bilder
Ingenting sier så mye som bilder. Bildene på Ministrikk.no, på Ministrikks Facebook Instagram, som har vokst til nærmere 50 000 følgere der ute, er tatt for å gi deg ideer. Dette er steder du skal kunne komme til hver gang du har behov for å bli minnet på hva klærne (som allerede henger i barnas garderobe) kan brukes til. @ministrikk

Founder & Creative Director: Charlott Pettersen
Partner, pattern director and developer: Linda Hansen
All photos by Helena Krekling, unless else stated
Les også:
I 2017 annonserte Pettersen og Hansen sin tilbaketrekking fra Ministrikk.no, men nettstedet lever videre med digitale mønstre på nett og inntektene går med til å utrette en forskjell i form av veldedige donasjoner og arbeid for miljøet og fremtiden. Alle mønsterrettigheter tilhører Ministrikk DA.