Om Ministrikk


Ministrikk.no ble grunnlagt i januar 2014 som Norges aller første nettsted for strikk til barn. Bak konseptet står journalist, forfatter og barneklærekspert Charlott Pettersen, og snart tre år etter oppstart har Ministrikks norske design blitt for internasjonale klassikere å regne.
"Dansekjolen", "Pocket Playsuit" og "Boblejakka" er bare noen av designene som i dag strikkes av mødre og bestemødre over hele verden.

Mye mer enn en strikkeoppskrift:
Når du handler et mønster på Ministrikk skal du sitte igjen med følelsen av så mye mer enn bare "enda et mønster". Vi ønsker å gjøre det mulig for folk flest å skape barneklær av internasjonal klasse, men med rot i Skandinavisk genuinitet og ekthet.

• Varighet
Vi kjemper for varighet, gjenbruk og lang levetid. Og mot bruk, kast og hyppig produksjon. Hvert Ministrikkmønster skal kunne vokse med barnet over lang tid, gjerne over flere år, og svært mange av plaggene er designet kjønnsnøytrale for å kunne arves mellom bror og søster.

• Inspirasjon, tips og råd
Hvert mønster beskriver hvordan du med enkle grep kan skape mange antrekk i minstens garderobe med det samme plagget, og hvordan du kan strikke nye varianter med det samme mønsteret når barnet vokser fra. Enkle grep som gjør at mønsteret du alt har kjøpt føles som et helt nytt et.

• Bilder
Ingenting sier så mye som bilder. Fotoene på Ministrikk.no, vår Facebook og særlig på Instagram, er tatt for å gi deg ideer. Dette er steder du skal kunne komme til hver gang du har behov for å bli minnet på hva klærne (som allerede henger i barnas garderobe) kan brukes til. @ministrikk

"Ministrikk elsker mennesker"
Ministrikk er svært opptatt av å løfte frem andre aktører som står for noen av de samme verdiene. Vi får si det slik; det kribler av glede når vi får muligheten til å presentere noen av dem vi respekterer mest, enten det handler om en vanlig mammas Ministrikkbilder delt på Instagram, en som bistår på våre mønster eller et større samarbeid med en dyktig aktør.

Høsten 2015 var Ministrikks første designsamarbeid med utenlandske Kalinka Kids et faktum. Året etter ble et helt unikt samarbeid med den norske ullpioneéren Lillelam sparket i gang. To av Ministrikks største klassikere satt i produksjon, til enorm oppslutning i sosiale medier. Ferdigstrikk for alle dem som ikke strikker selv, og slik går sirkelen. Man skaper noe unikt selv, gir bort, og får noe tilbake. Det er en gjenbruksdans helt i tråd med de mykeste egenskapene i et kjærlig strikket barneplagg.

Founder & Creative Director: Charlott Pettersen.
Partner, pattern director and developer: Linda Hansen.
All photos by Helena Krekling, unless else stated.